Monday, May 19, 2008

Sia - Natale's Song

I'm in the wars
Can't speak for crying
Close all the doors since I am dying

Nyt takana on mökkireissu ja sunnuntaikaaos. Maanantaikin alkaa olla lopuillaan. Pian on ohi tiistai, keskiviikko ja torstai. Sitten on edessä taas yksi viikonloppu ja uudet ahdistuskohtaukset sunnuntaina.

Olosuhteisiin nähden viikonloppu mökillä meni hyvin. Söin paljon ja yritin olla ajattelematta kaloreita, vaikka jatkuvasti tiedostin sipsien ja karkkien määrän vatsassani. Siihen päälle vielä tuhti aamupala ja laseittain viiniä, niin kaaos on valmis. Yllättäen raskaimmaksi muodostui kuitenkin ajatus maanantaista, työviikon aloituksesta. Näin painajaisia ja stressasin. Laskin tunteja ja nyyhkin salaa vessassa. Kädet tärisivät, kun oli aika lähteä kotiin.

Kotona tilanne ei helpottunut. Itkin, itkin, itkin. Tärisin, söin ja itkin. En edes kyennyt oksentamaan. Mietin vain, että minun on pakko saada sairauslomaa, että en kestä, että minusta ei ole elämään tässä maailmassa. Uni tuli vasta reippaasti yli puolenyön jälkeen, en tiedä tarkasti. Lopulta ruumis vain antoi periksi riehuvalle mielelle. Tuli aamu, tuli työpäivä.

Nyt on jo ilta ja minä olen hengissä. Selvisin käsien tärinästä töissä, paniikkikohtauksista rappukäytävissä sekä heikotuksesta, joka vei jalat altani kuudennessa kerroksessa. Olen voittaja, vaikka en tunne olevani. Tunnen itseni heikoksi ja häviäjäksi. Silti koen olevani liian terve soittaakseni psykiatriselle ja pyytääkseni apua.

1 comment:

Anonymous said...

ota lomaa! hyvä ihminen ota sitä ja lepää! ajattele nyt itseäsi, älä muita, itseäsi. olet arvokas ihminen, sinusta välitetään, et ole yksin. ei kukaan halua katsoa kuinka vajoat yhä syvemmälle. ja mitä alemmas vajoaa, sitä vaikeampi sieltä on kivuta ylös. jossain vaiheessa putoaminen loppuu ja saavuttaa pohjan. ole kiltti itsellesi, älä saavuta tuota pohjaa.
ja minä sanon sinulle kaiken mitä haluat kuulla! sanon sinulle sata ja tuhat kertaa niin kauan että uskot ja ymmärrät. sillä minä tiedän mitä se kaipuu niitä sanoja kohtaan on. enkä vain sano, vaan huudan jos vaaditaan. kunhan vain ensin hoidat itsesi parempaan kuntoon. usko minua, tee se nyt. ole kiltti. et jaksa ikuisuuksiin elää noin. joskus kyynelienkin täytyy tyrehtyä ja tärinän lakata. mutta ne eivät lakkaa odottamalla ja toivomalla parempaa. ne tarvitsevat apua, sinä tarvitset A P U A. sinun täytyy vain hyväksyä se, että sinäkin olet heikko. ei sinun tarvitse jaksaa. ei ole mikään pakko.

niin, ja rakkaus ei ehkä paranna tai vie pahaa pois. mutta antaisi toivoa. kai. eikä tarvitsisi olla niin yksin. siksi minä sitä niin huudan. huudan ääneni käheäksi. mutta en tiedä osaanko edes rakastaa enää. pelkään läheisyyttä. ja samalla kaipaan sitä. en tiedä. en osaa päästää lähelle. juuri siksi ettei kukaan näkisi mitä sisälläni todella on.

paljon voimahalauksia sinulle!
koita kestää. ei tämä ole ikuista. joskus tulee se parempi päivä. ja viikko. ja kuukausi. se kun voi rehellisesti sanoa, olevansa onnellinen, terve, kokonainen ihminen.

<3